Sztuka w Szczerym Polu - Moszkowicz, Mirosława (Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. Studia de Arte et Educatione, 2024)
Autorka założyła i prowadzi galerię Szczere Pole, która działa w przestrzeni otwartej, bez wsparcia jakiejkolwiek instytucji kultury. Tekst pokazuje inspiracje, motywacje, filozofię i metodykę pracy kuratorki i artystów w plenerze, w bezpośrednim kontakcie z naturą.